Kā iepirkties lielveikalā 25 padomi

25 padomi, kā iepirkties lielveikalā, kas ietaupīs naudu, laiku un nervus. Daudzi cilvēki par to zina, bet tikai daži to dara.

Plānojiet nedēļas ēdienkarti

Ja precīzi zināsiet, ko un kad gatavosiet, varēsiet precīzi izdomāt, kas un kad būs jāpērk un kas ir ledusskapī. Tas pasargās jūs no nepārdomātiem pirkumiem un vienlaikus arī no mokām, ko pagatavot vakariņās nedēļas laikā.

Pārbaudiet atlaides

Apmeklējiet lielveikala tīmekļa vietni un pārlūkojiet virtuālo katalogu, izmantojiet īpašas programmas, lai meklētu atlaides. Ja atrodat izdevīgas cenas produktiem ar ilgu derīguma termiņu, iespējams, ir vērts tos iekļaut iepirkumu sarakstā, lai ietaupītu naudu.

Izveidojiet sarakstu

Pat ja jums ir lieliska atmiņa, šajā gadījumā uz to nevajadzētu paļauties. Uzrakstiet uz papīra lapas vai viedtālrunī sarakstu ar pārtikas produktiem, kas jums jāiegādājas. Apskatiet vannas istabu un skapīti zem izlietnes: iespējams, jums ir beidzies veļas pulveris vai atkritumu maisi. Šādā veidā jūs patiešām varēsiet nopirkt visu nepieciešamo vienā reizē.

Paņemiet plašu atskaņotāju

Paradoksāli, bet tas ir fakts: lēna fona mūzika palielina pārdošanas apjomu veikalā par 38 %. Mazāk meditatīvas melodijas, kas skan no austiņām, palīdzēs jums neuzķerties uz šo triku.

Ēdiet

Izsalkušu cilvēku nav grūti kārdināt ar ēdienu, un viņš daudz aktīvāk piepildīs grozu. Zinātnieki pat ir aprēķinājuši, cik daudz: ja jūs iepriekš neēdīsiet, jūs iztērēsiet vidēji par 64% vairāk nekā ar pilnu vēderu.

Izvēlēties pareizo laiku

Braukšana pēc maizes pēc darba, visticamāk, notiks sastrēgumstundas laikā. Lieliem pirkumiem labāk plānot piemērotāku laiku. Tā jūs izvairīsieties no milzīgām rindām un pārpildītiem ejām, un plaukti nebūs tukši. Lai aprēķinātu pareizo laiku, padomājiet, kad ir visnepiemērotāk doties uz lielveikalu. Starp citu, daži veikali piedāvā papildu atlaides īpašās iepirkšanās dienās un stundās, meklējiet informāciju informācijas stendā.

Novietojiet automašīnu tuvāk izejai

Jūs ieejat lielveikalā pa gaismu, un jebkurš attālums jums ir pa spēkam, bet izejat ar milzīgiem maisiem vai smagu ratiņu. Tāpēc atpakaļceļam jābūt pēc iespējas īsākam.

Ierobežojiet savu laiku

Izvirziet sev mērķi iepirkties noteiktā, bet saprātīgā laikā. Īss laika grafiks neļaus jums “paskatīties uz kaut ko citu” un iztērēt pārāk daudz. Turklāt kategorijā “kaut kas cits” reti kad ir kaut kas jums nepieciešams.

Dodieties tikai uz konkrētām rindām

Ja jums nepieciešami makaroni, kāposti un piens, dodieties uz dārzeņu un piena produktu elejām un makaronu plauktu. Nesteidzīga klaiņošana pa visu lielveikalu piespiedīs jūs iegādāties lietas, ko neplānojāt iegādāties. Un, lai jūs nebaidītos, ka kaut ko aizmirstat paņemt, jums ir saraksts.

Paskaties zemāk un augstāk

Plaukti acu augstumā ir rezervēti dārgākajām precēm. Tāpēc ir vērts nolaist skatienu zemāk, lai atrastu cenas ziņā izdevīgākus produktus. Ņemiet vērā, ka lētāk nenozīmē sliktāk. Vienkārši salīdziniet sastāvus. Starp citu, virs 170 cm augstumā var atrast arī lieliskus, lētus produktus. Un vēl augstāk vajadzētu meklēt produktus, kas ir beigušies plauktos: iespējams, ka akcijas mērce vienkārši nav paspējusi tikt pārvietota no iepakojumiem uz tai paredzēto vietu. Tomēr, lai to saņemtu, labāk ir piezvanīt lielveikala darbiniekam.

Lasiet etiķetes

Pievērsiet uzmanību derīguma termiņam, izgatavošanas datumam, uzglabāšanas apstākļiem un neaizmirstiet par sastāvu. Piemēram, siers un biezpiens nedrīkst saturēt augu taukus. Savukārt beztauku jogurts var būt kaloriskāks nekā tā parastais analogs, kas ir svarīgi, ja to pērkat diētas nolūkos.

Pārbaudiet akcijas noteikumus un nosacījumus

Ja jūs interesē dzeltenās cenu zīmes, rūpīgi pārdomājiet izvēles procesu. Vispirms pārbaudiet preces derīguma termiņu, iespējams, ka šādi lielveikals pārdod nelikvīdus produktus. Otrkārt, pārbaudiet noteikumus un nosacījumus: iespējams, ka akcijas cena ir spēkā tikai tad, ja iegādājaties trīs viena nosaukuma preces, bet jums nav nepieciešamas trīs kaķu mājas.

Pievērsiet uzmanību cenai

Šis padoms izklausās pēc kapteiņa Hindsight, taču daudzi cilvēki nepievērš uzmanību to preču cenai, kuras viņi regulāri pērk. Šis padoms izklausās pēc kapteiņa Hindsight, taču daudzi cilvēki nepievērš uzmanību to preču cenai, kuras viņi regulāri pērk. Jūs esat pieraduši, ka piena kārba maksā 64 centus, un jūs vienkārši ieliekat to savā grozā. Taču var izrādīties, ka šī prece jau ilgu laiku ir maksājusi ievērojami vairāk.

Izpētīt lielveikala zīmolu

Daudzi veikalu tīkli ražo privātā zīmola produktus. Tiem raksturīgs neizskatīgs iepakojums, zemas cenas un nekāda reklāma. Starp šādiem produktiem var atrast gan briesmīgas, gan izcilas preces. Kvalitāti var noskaidrot, rūpīgi lasot etiķetes un, diemžēl, mēģinot un kļūdoties.

Aprēķiniet izmaksas par kilogramu

Daži lielveikali uz cenu etiķetes raksta ne tikai iepakojuma cenu, bet arī preces cenu par 1 kg. Ja tā nav, aprēķiniet paši. Tieši šis skaitlis visskaidrāk runā par reālajām preču izmaksām un palīdz jums izvēlēties izdevīgāko variantu no vairākiem.

Pareizi noapaļojiet

4,99 eiro ir 5 eiro, nevis 4 eiro. Jā, starpība ir “tikai” 99 centi, bet ar 10 produktiem uzkrāsies gandrīz 10 eiro, tāpēc budžetā var neiekļauties.

Paskaties padziļināti

Jūs pērkat biezpienu visai nedēļai, bet plauktā ir tikai tas produkts, kura derīguma termiņš beidzas rītvakar. Aplūkojiet iepakojumus otrajā, trešajā rindā, un tā līdz pat sienai. Pārdevēji liek atpakaļ svaigākas preces, un tas ir loģiski: tā pircēji vispirms šķiros produktus, kuru derīguma termiņš drīz beigsies.

Piesardzīgi lietojiet fasētas preces

Uz šķēlēs sagrieztas desas vai siera iepakojuma bieži vien var atrast tikai iepakošanas datumu, ko var viegli mainīt kopā ar polietilēna plēvi.Un ne vārda par izgatavošanas datumu.Tāpēc šādus pirkumus veicat uz savu risku.Jo īpaši tāpēc, ka vairums lielveikalu jau piedāvā sagriezt šķēlēs tādus produktus kā siers un desas, tikai palūdziet pārdevējam to izdarīt.

Paši nosveriet augļus un dārzeņus

Ir patīkami, ja kāds veic šo netīro darbu jūsu vietā, taču sabojājušies dārzeņi var nonākt maisā.Turklāt augļi plastmasas iepakojumā parasti ir dārgāki nekā iepakoti kastītēs.Tomēr ir izņēmumi. Piemēram, atsevišķi banāni polietilēnā.No ķekara izrauti augļi ātrāk bojājas, tāpēc lielveikals ir ieinteresēts tos pārdot pirmos.4,99 eiro ir 5 eiro, nevis 4 eiro.Jā, starpība ir “tikai” 99 centi, bet ar 10 produktiem uzkrāsies gandrīz 10 eiro, tāpēc budžetā var neiekļauties.

Paskaties padziļināti

Jūs pērkat biezpienu visai nedēļai, bet plauktā ir tikai tas produkts, kura derīguma termiņš beidzas rītvakar. Aplūkojiet iepakojumus otrajā, trešajā rindā, un tā līdz pat sienai. Pārdevēji liek atpakaļ svaigākas preces, un tas ir loģiski: tā pircēji vispirms šķiros produktus, kuru derīguma termiņš drīz beigsies.
Taču, pirms jūs varat visu sava groza saturu iebērt dažu gliemežvāku mānekļu mānekļu mānekļu mānekļu nodevīgajā sālījumā, varat to izdarīt agrāk. Tas nav gluži ekoloģisks risinājums, taču jūs neaptraipīsiet visus produktus. Ja dvēsele sāp par dabu, ielieciet vairākas līdzīgas preces vienā maisā un izmantojiet to vairākas reizes.

Nepērciet pārāk daudz pārtikas

Pat ar sarakstu var nopirkt pārāk daudz, piemēram, zupai var nopirkt maisiņu burkānu divu vietā.Jūs izmantosiet tik daudz, cik nepieciešams, bet pārējais riskē sabojāties. Saskaņā ar statistiku izmet 20-25% produktu. Tāpēc esiet mēreni

Saglabājiet savu vēsumu

Kase ir spontānu pirkumu bīstamā zona. Mocīga gaidīšana rindā var izraisīt vēlmi sevi apbalvot, un tad plauktā ir šokolādes tāfelīte. Tad pēkšņi jums pēkšņi vajadzīgas mitrās salvetes, kaklu nomierinošas pastilas un limonāde, lai noskalotu šokolādes batoniņa saldumu.

Tieši uz to rēķinās tirgotāji. Tāpēc izrādiet izturību un aizņemiet bērnu ar ko citu, nevis ar plauktu apcerēšanu.

Pārbaudiet ratiņu saturu

Veiciet preču revīziju. Iespējams, ka esat paķēris kaut ko no plaukta, nedomājot. Tas ir labs brīdis, kad izlikt lieko un netērēt vairāk, nekā nepieciešams.

Pārbaudiet čeku

Dažas preces var būt pārbaudītas divreiz, dažas var nebūt par tādu cenu, kādu jūs cerējāt. Var rasties strīds par kādu reklāmas preci. Norādot nepareizo cenu, jūs ilgi aizturēs pie kases un pēc tam aizvedīs uz plauktu, kur jau būs jaunā cenu zīme. Un jūs vienkārši neko nepierādīsiet. Tāpēc labāk vispirms aiziet uz tirdzniecības vietu un nofotografējiet cenu zīmi, un tad noskaidrojiet attiecības.